همه آموزشهای ما از طریق بازی و به روش غیرمستقیم است و به همین دلیل ما میتوانیم از طریق پازل اشکال هندسی روند رشد را تسریع کنیم یعنی کودکان زودتر از موعد مقرر به آن مرحله از رشد برسد.
هنگامی که کودکان از پازلهای چوبی اشکال هندسی استفاده میکنند اگر مثلث را به جای مستطیل قرار بدهند پازل در آن قسمت قرار نمیگیرد و از این طریق به صورت غیرمستقیم اشکال هندسی را یاد میگیرند.
وقتی از طریق پازلها اشکال هندسی را سر جای خودش قرار می دهید، پازلها طول و عرض و ارتفاع دارند و وقتی سر جای خودش قرار میگیرند دیگه ارتفاع ندارند و فقط طول و عرض دارند، این یک مفهومی است که به درک مفاهیم ریاضی در آینده به ما کمک می کند. اما بعضی از مفاهیم را که میخواهیم به کودکان آموزش بدهیم شاید ۵-۶سال باید منتظر بمانیم به عنوان مثال کودکان مفهوم عدد و طول را شش تا هفت سالگی و مفهوم وصل را ۷ تا ۸ سالگی یاد میگیرند یعنی اگر شما یک گلوله خمیر را داشته باشید و وزن کنید و جلوی چشم کودک به شکل سوسیس در بیاورید فکر میکند آن که به شکل سوسیس درآمده وزن بیشتری دارد، وقتی کودک اینها را مساوی فرض کند یعنی به مفهوم وزن رسیده است.
مفهوم حجم را کودکان ۸ تا ۹ سالگی و مفهوم سطح را ۹_۱۰ سالگی درک میکنند ما در قالب بازی و به شکل غیرمستقیم میتوانیم از همان سنین ابتدایی مفاهیم را یاد بدهیم و تا سن ٧-٨ سالگی منتظر نمانیم.
کودکان میتوانند از سنین پایینتر از طریق انواع اسباب بازیها آموزش این مفاهیم را دریافت نمایند.
به عنوان مثال زمانیکه کودکان قبل از دبستان با لیوانهای مختلف که حجمها و اندازه های گوناگونی دارند بازی میکنند و آب درون لیوانهایی که حجم کمتری دارند را داخل لیوانهایی که حجمش بیشتری دارند (لیوانها باید همرنگ باشد) میریزند، غیرمستقیم مفهوم حجم را به شکل ملموس و عینی یاد میگیرند.
کودکانی که با الاکلنگ بازی میکند مفهوم اهرم را در فیزیک بهتر یاد میگیرد و شیوه آموزش به صورت غیرمستقیم رخ میدهد، بنابراین ما به این نتیجه میرسیم که هرچه به ابتدای تولد نزدیکتر میشویم کارکردهای ما میتوانند توانمندسازی را قویتر ایجاد کند.
در این رده سنی ما به تواناییهای مختلف کودکان، هوش حرکتی، هوش تصویری آنها میپردازیم.
کودکان تقریباً از یک سال الی یک سالونیم به بعد اگر مداد کنار دستشان باشد از خودشان اثر باقی میگذارند و این اثرات آرام آرام زاویه پیدا میکند و شکل میگیرد.
کودکان مفهوم را سریعتر درک میکنند. به عنوان مثال کودک مفهوم عروسک و انواع حیوانات را درک میکند اما عضلات ظریفش این توانایی را ندارد که آن چیزی که در ذهنش متصور است بر روی کاغذ بیاورد.
والدین میتوانند با سوال پرسیدن از کودکان درباره خطخطیها و شنیدن تفسیر آنها به صورت غیرمستقیم این توانمندسازی را ایجاد کنند.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.